در این مطلب با کمک چند مجله معتبر پزشکی از سرتاسر دنیا، شما را با فواید، عوارض جانبی، طرز استفاده اصولی و نکات مهم و ضروری دیگر سماق قرمز آشنا می کنیم. موارد زیادی به عنوان خواص سماق قرمز مطرح می شود که بسیاری از آنها علمی نیستند و فقط نظر شخصی می باشند. در این مطلب ما خواص ثابت شده و علمی سماق را به شما معرفی می کنیم.
سماق چه نوع گیاهی ست؟
سماق میوه گرد و خشک بوته ای به همین نام است که مزه ترشی دارد و اکثرا برای طعم دادن به غذاهای گوشتی استفاده می شود. از سماق بیشتر به همین منظور استفاده می شود چون معمولا غذاها به خودی خود طعم ترشی ندارند و سماق می تواند این مزه را ایجاد کند.
میوه سماق در آمریکای شمالی بسیار محبوب است و مردم این ناحیه نه تنها برای مصارف غذایی بلکه در موارد بهداشتی هم از آن استفاده می کنند. بوته های سماق در بسیاری از نقاط جهان مخصوصا در خاورمیانه، آمریکای شمالی و آفریقا می روید و به مناطق دیگر هم برده می شود. گیاه سماق در ابتدا قرمز، سبز یا کرم رنگ است و بعد از خشک شدن به رنگ قرمز تیره با هسته بنفش درمی آید.
سماق یکی از چاشنی های محبوب و پر مصرف در غذاهای ترکی، عربی و همینطور غذاهای منطقه خاور میانه محسوب می شود. مخصوصا بومیان آمریکای شمالی از سماق ترکی در نوشیدنی های گرم و سرد یا چای ها استفاده می کنند.
خواص در طب سنتی
سماق مزاج سرد و خشک دارد و برای افراد گرم مزاج مفید است. می توان گفت برنج همراه سماق، برای گرم مزاجانی که دچار دلپیچه و احیانا اسهال ناشی از غلبه صفرا و مواد گرم درون بدن می شوند، مخصوصا در اقلیم ها و فصول گرم، مفید می باشد. گفته شده که هر چه سماق تازه تر و رنگ رو به سرخی داشته باشد بهتر است. سماق ضد صفرا عمل می کند چرا که صفرا گرم است و سماق سرد.
تحریک اشتها می کند که این خاصیت نیز می تواند به دلیل اثر خنک کنندگی و صفرابری آن باشد (کسانی که دچار غلبه گرمی و صفرا هستند، همچون افراد گرمازده، اشتها به غذا ندارند). این ماده تشنگی را کاهش می دهد.
ادامه مطلب لینک زیر:
سماق قرمز –فواید، طرز مصرف اصولی و نکات مهم دیگر (تحقیقات جدید)
- ۹۸/۰۸/۲۰